2013

Kan väll passa på att önska er alla ett gott nytt år :)
 

Sjukling

Har legat i 4 dagar nu med en slemmig hals och en näsa som är både täppt och rinnig, har inte haft någon feber men är liks förbannat helt slut iallafall....så har knappt varit upp ur sängen, eller jo förresten! måste kissa 1-2 gånger i timmen dygnet runt så visst har jag varit uppe ur sängen.

 

Har väldigt blandade känslor angående de här med här med förlossningen just nu...här är en del som rör sig i mitt huvud..

  • Är fruktansvärt trött på magen då vad jag än gör- gör ont, det är ett helt gympapass att få på sig strumpor, ryggen värker och måste som sagt springa på toa 1-2 gånger i timmen.
  • Kommer sakna bebismagen!!! För fasiken va mysigt de.
  • Längtar efter att få lära känna den lilla individen som är så mycket VI det bara kan bli. 50-50 av johan och mig.
  • Nu inatt när kalendern slår om till 2013 så kan bebisen få komma precis när som helst.
  • Är rädd för förlossningen.. för att något ska gå fel..eller att bebisen inte mår bra...
  • Är rädd för försäkringskassan.....mest för att man hört så mycket dåligt om dem och att jag fattar ingenting av hur man ska bete sig.
  • Vill att allt ska vara klart till bebisen kommer. Det lilla rummet uppe där skötbordet och liknande ska stå saknar golv och lister än så länge, en del skötprylar måste inhandlas samt kudde och ev. täcke.
  • Vill bli frisk för som det känns nu så blir jag helt knäckt av att gå från vardagsrummet till köket och förstår inte hur kroppen ska klara av en förlossning just nu..
  • Men mest av allt så önskar jag/vi bara att våran lilla pojke är frisk och nyfiken på livet utanför magen.

 


Tankar blir till ord

Jag tror inte man värdesätter eller tar till vara det man har förren det är försent. Man saknar inte det man har innan det är borta.

Nä det är inte så farligt som det låter! Johan är ute och äter med sina arbetskompisar och saknar honom lite väl mycket nu.. trots att det bara var 5 timmar sen han for hemifrån. Usch, jag vill aldrig mer vara ensam! Kan kanske vara så att den romantiska komedin på tvn, alla tända ljus och insikten om att mitt fredagsmys-sällskap är den alltid pålitliga, lite egensinnade men numera otroligt mysiga elvis som gör att jag inte tycker att situationen är nå rolig.. vill ju krypa upp i J:s famn.... eller åtominstånde somna på varsitt soffhörn som en vanlig fredagkväll...Nämnde ja att vi inte är ifrån varann speciellt mycket och enbart mellan strax före halv 7 och halv 5 nu sen jag slutade jobba..

Sentimental-punkt-nu

Nä nu ska jag kika lite på blocket, kolla om jag hittar något att se på tvn och fortsätta att dricka vatten ur vinglas.

Slutsats: Jag saknar johan nått så offantligt OCH det känns lite lyxigare att dricka vatten ur ett vinglas istället för ett vanligt glas.

 

Tack å hej!


2012-12-20

Var till Barnmorskan idag på förmiddagen för att ta lite prover och så skulle hon känna ifall barnet hade fixerat sig. Alla prover såg jätte fina ut, hjärtljuden var precis som dom skulle och barnet hade defenitivt fixerat sig.. Tydligen låg han väldigt långt ner, så barnmorskan försäkrade sig om att jag visste vart förlossningen ligger någonstans på sjukhuset och skickade hem mig med orden att "det är mest troligt att barnet kommer tidigare än beräknat med tanke på hur långt ner han ligger" Halvstressad!!!!! 
 
 Åkte till Katta och drack lite kaffe och lekte praktikant på hennes jobb efter jag varit till BM och sen for jag hem och packade klart BB-Väskan, så himla skönt att ha den klar för färd! Den ska nog få ta plats i skuffen redan nu tillomed..
 
MEN! Håller tummarna för att våran lilla plutt vill bli ett januaribarn nu bara.. <3

Snöskotttning

Igår när vi kom hem från vår *sanslöst* mysiga hotellweekend (berättar mer om den i ett annat inlägg) så möttes vi av 30-40cm IHOPPACKAD snö.
Ville bara kräkas!!
 Men var bara att ställa bilen nere vid vägen och johan plumsade upp till huset om hämtade snöslungan. De var bara det att snöslungan orkade inte gå trots banddrivning och bra stor motor..Hmm! 
 
Trots att jag numera är höggravid och tänkte att den lille skulle väll titta ut inom den närmaste månaden, så kan jag inte låta johan hålla på själv ute utan var ute med honom i 3 timmar och försökte få av verandan och nedanför den.. Efter 3 timmar och med halva gårdsplanen oskottad gav vi upp med snölassen och spade då det hade börjat kräksnöa igen och jakten på en traktor började..3e personen vi pratade med kom nästan direkt och nu har vi lejjt honom att dra av gårn när de kommit en del resten av vintern..HALLELULJA!!!
 
Tills idag har det kommit närmare en decimeter till och termometern har legat på mellan minus 1 till ca plus 1 hela dagen, så de är typ kompakt....
 
Var in och kollade på en kaloriförbrukningssajt och enligt den så bränner en man med johans vikt 1714 kalorier vid tre timmars snöskottning.. hahaha, skapligt!!!  

BB-Väska

Har kikat runt på nätet en massa, fått råd av vänner och liknande och nu tror jag att jag har kommit fram till det jag ska ha med.. på ett ungefär iallafall :)
 
Till Bebisen
3-4 bodys+nederdelar/pyjamasar i storlek 50-56
Bomullsmössa
Ett par strumpor
Overall för hemfärd
Filt
Ett par blöjjor
Våtservetter
Babyskyddet (basen sätts in i bilen en tid innan beräknad BF)
 
Till mig
Laddad kamera + tomt minneskort
Telefonladdare
Shampoo + Rollon
Tandkräm + Tandborste
Några trosor (ej favoriterna)
Bindor modell stor
Hårsnoddar
Värmekudde
Foppatofflor
Tjocksockor
Vattenflaska
Amningsbh + inlägg
Mjukt toapapper (många har tipsat om detta då landstingets toapapper ofta är väldigt hårt och gör ont...)
Mjukisbyxor x 2, linnen, strumpor
 
Till Johan
Extra kläder typ mysbyxor och tshirtar
Lösa pengar till mat
Snus (...går inte att få tag på på sjukhuset och vill inte ha en irriterad partner!)
 
 
 
 
 
 

Magen


Mys!

Har hållt på och plockat hemma idag och förbrett lite inför våran mini semester. Nu ska jag strax gå och dusha och packa klart min väska och invänta min stora kärlek. Sen ut till njurunda och byt-låna bil med svärföräldrarna och ut på en snörökig och jävlig e4:a . Jag som har blivit så fruktansvärt åkrädd med johan sen jag vart gravid kommer antagligen inte kunna slappna av överhuvudtaget på resan ner. Men men vad gör de om hundra år??
 
I vilket fall som helst så ser jag verkligen fram emot den här helgen, ensam med min älskade i en främmande stad, bo på fint hotell, slippa alla måsten och bara råå om varandra. 
 
Kan inte ens beskriva med ord hur mycket jag älskar den här människan
 
 
 
 

Graviditetstankar

 

13 december

Klev upp vid halv 7 imorse, gjorde varm choklad, hårdbröd macka med ost och parkerade mig i soffan med tända ljus på bordet och slog på luciafirandet på tvn. Det är så himla myysigt med lucia!! :D

Ikväll blir det ännu mer mys då vi ska gå på "Julfrossa" med julbord och teater med johans syster och svärföräldrarna så jag ska nog vila en stund och kika på julkalender avsnitt och sedan börja göra mig iordning inför kvällen.

Sammanfattningsvis så är slutet på den här veckan överlag JÄKLIGT mysig.. då vi imorgon åker iväg för att bara rå om varandra innan bebisen kommer :) <3


Vecka 35

Idag kliver vi in i vecka 35 och har 41 dagar kvar till BF. Nu börjar verkligen graviditeten kännas av och får knappt på mig strumporna själv utan att bli svettig och bara en sån sak som att resa sig från liggläge i soffan eller vända sig i sängen är som ett helt gympapass. Barnet är väldigt livligt och rör sig med en sådan kraft att det syns utanpå magen väldigt väl. Igår tex. satt jag på möte med jobbet och fick sitta och hålla armarna över magen för att de kändes som att bebisen var på väg ut både uppåt och åt sidorna.. mysigt och nu känns det verkligen verkligt att de är ett liv inuti mig! 
 

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Babyskyddet

BRIO PRIMO med bas
nyfödd -13 kg
inbyggt solskydd
gungfunktion
avtagbar och tvättbar klädsel
+ Säkerhet och komfort
- Klumpig
 
 
Nästa bil vi köper MÅSTE ha isofix fästen! enligt en massa tester är babyskyddet betydligt säkrare om den är monterat i fästena + att det är mycket smidigare! :)

2012-12-05

Känner mig riktigt slö idag..Började dan med att ta en riktigt härlig sovmorgon, låg och kika lite på facebook innan jag klev upp och 80% av alla inlägg måste ha handlat om hur kallt och halt det var ute.. väderrapporterna gick från cirka minus 20 ner mot minus 30, så bestämde mig rätt snabbt att de fick bli en hemma-mys dag för min del :)

Gick ner och gjorde iordning rostade mackor och thé och parkerade mig själv i soffan med kissen och en mycket aktiv bebis i magen som sällskap.. och i soffan ligger jag fortfarande kvar.

Har verkligen längtat till julkalender, men missat 4 av 5 avsnitt redan så klickade mig in på svtplay och har nu kikat igenom alla från början.. men vad säger man.. det var bättre förr!

One step closer..

Två av våra vänner och deras 1 åriga son var hit igår kväll och hade med sig babyskyddet och basen, fikade, kollade på tv, surrade och johan låg mest på golvet och lekte med pojken, ser bara mer och mer hur underbar pappa han kommer att bli Efter att våra vänner åkt hem så satt vi uppe och pratade en stund, för varje grejj som inhandlas, för varje vecka som går, för varje föräldraträffar och besök hos barnmorskan så kommer man ett steg närmare våran efterlängtade lilla plutt.

Jag älskar dig idag, imorgon och för all framtid<3

STRESSAD!!!!!

Idag är det 48 dagar tills det är beräknat att våran lilla plutt ska komma till världen och mitt på dan idag läste jag att min arbetskompis och hans flickvänn hade fått barn, dom skulle ha barn precis 3 veckor före oss.. nästan en månad för tidigt fick dom och detta fick mig att bli super stressad!! Tänk om våran plutt inte heller vill ligga kvar i magen.. å här är då inte barnrummet klart, inga blöjjor inhandlade och bilbarnstolen är inte hemma än....aja, dom vi ska köpa bilbarnstolen av skulle ev. komma hit ikväll så då är då de fixat iallafall :)

Har idag varit och köpt gardiner till köket och vårat sovrum och sen har ja hållt på och julat här hemma hela eftermiddagen,så nu är det så där mysigt,rött och tomtigt lite överallt:) jag är egentligen inget stort fan av julen i övrigt, men jisses va mysigt det är. Detta är dessutom första julen vi firar i huset.. så de känns lite extra speciellt.
Hjärtat har spacklat klart barnrummet nu sen han kom hem, så nu är det inte allt för mycket kvar där. Min duktiga älskling <3

RSS 2.0