helgHelghelg

halvtråkig helg, men har fått massor med kvalitetstid med mamma och nu ska jag och brorsan ut å vandra med gammhunden "rambo" i fin vädre, medans pappa och johan far på skotertur:)


Nattligt "nöje"

Fyy fasiken vad jag hatar nätter.. I vanliga fall om jag är upp på nätterna brukar det bero på att jag känner mig kreativ eller att jag sovit typ hela dan, men inte inatt!


Nä visst serrni, i natt är jag uppe ofrivilligt.. Johan ligger och sussar så sött i sängen och jag är uppe och vandrar runt med värmekudden på magen. ONT-ONT-ONT!! har tagit nå alvedon och väntar bara på att de ska börja verka (OM dom ger nån verkan dvs.) och så länge sitter jag uppe, för jag får verkligen ingen ro för att kunna sova om jag har superduper ont :S







Bjuder även på en bild på myself så här mitt på natten..

Lampskärm

5 spänn på en loppis, ett mycket bra köp om jag får säga de själv! mamma hon kan hon ;)




Radiooo*



var på rundvandring hemma hos mina föräldrar och hittade denna super fina vintage radio ståendes på en hylla i pannrummet, tog kort på den och började sedan forska lite vart den kom ifrån och när den var tillverkad:)

Märket heter Ingelen och kommer från Österrike, skaparen är Ludwig Neumann.
Just denna modell tillverkades mellan 1960-1961 och heter TR golf UKW.. så nu vet ni de ;)


I vilket fall som helst tycker jag den är SKIIT snygg även om de finns lite skavanker.. 

Dålig uppdatering..

men har varit hos mamma och pappa i 5 dagar:) Nu är jag hemma med Johan och kissarna i 2 dagar och på fredag åker vi upp till mina föräldrar igen.. skoteråkning står på schemat för helgen!



och förhoppningsvis en massa chanser å ta läckra skoterbilder - "in action" 


Fredag

Idag har jag faktiskt unnat mig två små koppar kaffe och fick inte nå ondare i magen för de.. kände att två dagar helt utan kaffe fick vara nog och hade världens abstinens besvär och fasen så gott de var :D




ett liv utan kaffe är fanimej inget liv.. visst jag ska dra ner på mitt kaffeintag, men lite måste man få unna sig ibland :)



Har haft en dejt med snabeldraken idag, tömmt kattlådan (den var inge rolig alls!) och suttit vid köksbordet i solen och haft de riktigt trevligt-pratade i telefon med mamma och så ;) Skönt å kunna koppla bort magvärken för en stund måste jag säga:)

iallafall så..
Mitt på dan idag ringde johan och de vart de bestämmt att vi far upp till mina föräldrar över helgen, så kommer antagligen inte bli så mycket bloggande de närmaste dagarna..Johan, pappa och brorsan ska skruva bil och åka skoter och jag ska ha kvalitetstid med mamma å reijsa och självklart ta mig en tur ner till mormor och morfar:)


Hem ljuva Hem säger ja bara!!







ska ta å invänta johan nu, packa lite (såg att jag inte behöver packa så mycket.. väskan med ytterkläder å sånt ligger kvar i sovrummet) och sen bär de av upp mot de djupa skogarna ;)



Nödvändigt vetande..




Rätt fränt.. Sån bilen vi har - en chevrolet delray 1958, användes ofta till polisbil på slutet av 50talet och i början på -60.

I en 4dörrars stolpe med sökarlykta åkte dom runt och patrullerade på gatorna.. Det kallar jag läckert!
och jag hade inte haft nånting emot att bli haffad om man fick sitta i baksäte på en cheva från 1958:)

Som vanligt...

så somnar johan i soffan om vi slutar prata med varann för två sekunder, så tråkigt är de att vara med mig!

men han är ju sådär halvsöt där han ligger, om ja får säga de själv :P

Sveriges Värsta Bilförare

Men de bli ju inte bättre! :)

Dagens övningar: Dragläge, Bogsering och Flyttpackning.


 
dragläge-
fixade dom flesta halvbra, men de var ju nästan så man kände lukten av kopplingsslir ända hit;)


bogsering-ja vad säger man.. ryck å knyck!! å en jävla fart på somliga..vissa körde så fort så dom fick med sig rampen, missade hela banan eller glömde bort att kika i backspeglarna


flyttpackning-var längesen jag skrattade så himla mycket!! När systrarna skulle packa in allting i den lilla lilla renaulten och sen köra banan, såg de ut å gå såå himla bra.. tills hon hittade gasen och hoppade över alla hindren medans Co-drivern satt med akvarium i knät, haha! skrattade så jag nästan ramlade ur soffan;p






Sveriges Värsta Bilförare sänds kl: 20,00 på tv4 Torsdagar


Gardiner å lite sånt

Glömm vad jag skrev för ett par inläg sedan om att jag inte gjorde något meningsfullt idag överhuvudtaget!:)

Har efter jag skrev de, diskat massa kastruller och stekpannor, plockat i och ur diskmaskinen, putsat ett av fönstren i köket och satt upp nya gardiner:)

Beställde tyg för någon vecka sen genom mamma och mormor hade sytt ett helt "paket" av de tyget med pannlapp, kökshanduk och kappa till köket som jag fick med mig hem sist vi var upp till skogen:)

Rikigt Nöjd vart både jag och johan :D  å fasen så stort köksfönstre vart! (vet inte om de syns sådär super väl på bilderna men iallafall :)





HelNöjd!

hmm.. tron på vad som försigår inne i köket.. johan fnittrar medans han skär grönsaker :O


Läckert!

Varit ute och läst ett flertal bloggar idag och hittade denna skit snygga topp på nån blogg (kommer inte ihåg vems) Har sett den i butik tidigare men bara ruschat förbi. Men nu läggs den till i min "önskelista" :)






Det grymma med de hela är också att den går på 99:- på H&M och finns (förutom den på bilden) i färgerna: Klarblå med vitt, Rosa med svart, puderbeige med svart, mörkgrå med svart och mörkgul med vita detaljer.

Tror det blir två stycken för min del.. Puderbeige(nästan vit) med svart och den marinblåa på bilden:)



Perfekt till hög Pennkjol och tillsammans med mina nya strumpbyxor med söm och pumps kommer de bli skit läckert!


Seg dag

Ännu en dag har snart gått och jag har inte gjort nånting vettigt överhuvudtaget..

funderar på om man kanske ska gå å duscha, byta kläder till något annat än gråa mjukisar, och en grå-rosa randig t-shirt så man ser lite fräschare ut :p

Har fått för mig att man klär sig efter hur man mår.. eller jag gör det iallafall..Och för att "skrämma bort" det onda så tänka ja sminka mig och så.. bara för att jag själv mår så himla mycket bättre när jag kan titta mig själv i spegeln och inte bli rädd för spöket jag ser!

  


Om kattmamman själv får välja

Ursäkta mina klagande inlägg.. men magont, illamående och två kattskrällen som låg och sov på mig i soffan men som plötsligt fick nå Ryck för ett par timmar sen..Och sen har de varit full jävla rulle här hemma!


Citerar en kär vänn
Det är Inte sådär super rockigt!



I vilket fall som helst så blir det Tacos här hemma idag.. Mumma! och ikväll ska jag försöka komma i säng så tidigt jag bara kan. och.. if you wanna know.. så har jag inte druckit en enda kopp kaffe idag. Jag som brukar dricka minst en 4 koppar om dan. Men kanske dax å trappa ner lite. Så Dag 1 vart de inge alls! 

Jaja, nu kommer väll snart sambon innan för dörrn vilken sekund som helst så jag ska göra ett sista tappert försök att tygla katterna!





 


Tråkigare än tråkigast

Vart inte som jag hade tänkt överhuvudtaget idag.. eller jag hade väll kanske förutspått att jag skulle bli sängliggandes och inte orka hitta på något, men jag hoppades iallafall att magonten och illamåendet skulle gå över. Men ikke!

bra less...

End of this day..

..och tack å godnatt för min del :)


Kram!


Google helvete!

Tänka lägga upp en snabb liten recension av filmen "Dream Girls" innan jag gick och la mig.. men då funkar inte Google överhuvudtaget och ville verkligen ha en bild med från filmen. Får ta nya tag imorgon med den där recensionen helt enkelt...


Kvällningen har varit riktigt lugn å vi har bara suttit i soffan hela kvällen och kollat på att från halv 8 hos mig och Sofias änglar till (som nu) Stan Lee´s Super Humans:) Rätt spännande om jag får säga de själv. 
om jag inte mår bättre tills imorgon kommer de nog bli framför datorn och tv:n jag tillbringar morgondan.. men hållerna tummarna för att magonten går över, så man kan hitta på nått annat :)

KaffeRep

nä nu slänger ja igen burken å ska bege mig ut i kylan, ta mig en liten biltur till granloholm å dricka nå kaffe med annica:)

får se om de blir samma visa ikväll med, eller om saker och ting löser sig.. orkar inte med att det ska vara så här.. tar på alla krafter som finns i kroppen. Kanske inte är så konstigt att jag har ont i magen jämnt å ständigt, när de är massa bråk å jävulskap..

jaja.. nä nu skiter ja i de här..

AllaHjärtansDags Meny



Johan gjorde menyn för dan, men eftersom texten syns så himla dåligt så skriver jag av menyn:)




MENY


FÖRRÄTT
Avocado moss
Räkor, stenbitsrom och rödlök
Serveras på rostat bröd


VARMRÄTT
Pepparbiff
CrissCutts
Varm hemmagjord Vitlökssås
Grönsaker

EFTERRÄTT
Kladdkaka
Vaniljglass
Kaffe






Förrätten :)


Bilderna tagen av CSundberg


Från dig till mig och tvärtom

Som jag skrev tidigare idag, så bakade jag ju muffins idag som jag överraskade Johan med när han kom hem :)






Och jag fick även överasskning av honom när han kom hem:)
Blomarrangemang:)





Kärlek





Hela historien..

Första gången jag och Johan träffades var på parkeringen på vårgatan, mitt billjud hade blivit stulet under natten och jag var i upplösnings tillstånd när min kompis simon och en varselklädd kille kommer ner på parkeringen.. Den varselklädda killen ringde runt lite och verkade väldigt hjälpsamm vilket uppskattades som fan:)


Träffade den varselklädda som jag senare fick reda på att han hette johan, ett par gånger med simon och tyckte han var trevlig..han hade inget körkort på den tiden och åkte alltså alltid bil med simon dom gångerna jag träffade honom. Johan fick mitt nummer av nån anledning och vi började smsa lite smått..


Sista april fick Johan tillbaka sitt körkort och ett par dagar senare (när ett av mina kortvariga förhållanden tagit slut och en av mina kompisar dött) så kom Johan, simon och Marcus till parkeringen utanför där jag bodde och vi åkte en sväng i johans fina merca, han visade simon att bilen orkade göra ringar på 5:ans växel och jag vart super illamående där i baksätet -men vågade inte säga ett ord!

Ett par dagar senare möttes vi upp jag och johan å åkte till garaget där marcus jobbade och satt å surrade alla tre.


8 maj (Timrå cruisings dan) frågade johan om jag ville komma å grilla hos marcus med dom.. jag funderade starkt på de, men var nog för nervös för att våga ta de steget.. Istället var jag chaufför på en buick åt Ove (vilket jag idag är super glad för att jag valde.. iochmed att annars hade jag nog inte lärt känna ove, leif, jörgen med flera)
Johan ringde på fyllan å villan där på natten och tyckte att jag skulle stanna vid vägkanten så han fick hångla upp mig.. MYCKET SNACK Å LITE VERKSTA! men i vilket fall som helst.
Smsning forsatte men vi träffades inte själva en enda gång.. 


Tordag 27 maj frågade han mig om jag ville följa med han och en annan, ner till trollhättan över helgen på cruising. Jag tänkte följa med men ångrade mig i sista sekund.
Under helgen var det mycket smsning och vi kom överens om att han skulle komma å dricka kaffe på söndan när han kom hem från trollhättan.

Dom sov över utcheckningen och kom iväg riktigt sent.. vilket resulterade i att han frågade, via sms om de fanns nån möjlighet att han kunde få låna en sängplats eftersom de vart så sent. Ja.. jag har ju en soffa svarade jag, och fick snabbt tillbaka att: duger inte sängen?
Sagt å gjort så kom han till mig på kvällningen. Vi var ute och åkte lite och simon var med på bilturen.

Åkte hem till mig, släppte av simon och vi två gick in... det var första gången vi var med varann själva och johan skulle sova hos mig..

Första natten låg vi så långt ifrån varann vi bara kunde komma i min 140:s säng.. 
andra natten lite närmare.. å så vidare.
Tror de var morgonen efter 3:e eller 4:e natten vi sov ilag, i sträck, som vi pussade varann för första gången innan han for på jobbet..



Officiellt vart vi tillsammans 6/6 2010.



Och sedan den 30 maj (den kvällen han kom ifrån trollhättan) har vi bara varit ifrån varann max 5-6 nätter.

 

Vi har hunnit med köpa en lägenhet tillsammans (det gick riktigt snabbt), skaffat två underbara katter som i dagsläget är riktigt stora, Köpt en chevrolet från 1958, varit på semester ilag, lärt känna varandras vänner - som idag är VÅRA vänner och bråkat en hel massa...



8 månader, 1 vecka och en dag eller 253 dagar tillsammans idag..


Jag älskar dig alf erik Johan Nordin. 
Genom med och motgångar, kommer jag alltid att älska dig


muffins bakning

Har dagen till ära, bakat muffins som just nu står på avkylning med kökshandduk över:)
Receptet som jag använde kommer från en handduk jag fick tillsammans med teflonbelagd muffins form för 12 muffinsar :)


 


Happy Valentine




En hel dag i kärlekens tecken:) Inte för att jag är något stort "alla hjärtans dag-fan" men tycker de kan vara riktigt rörande å bli uppvaktad i vilket fall som helst :D

Så glad alla hjärtans dag!


Och ett stort grattis till min pappa som idag fyller 46år :) 

New Shoes




Slänger upp en bild på skorna som gjorde dom fina märkena i plastmattan (undersökte nu och märkena är borta) men i vilket fall som helst.. gillar stuket på dom och är perfekta "vinterskor" för dom var inte ett dugg hal :)
sen ett + till är att de är ganska ovanligt med dragkedjan på utsidan:) och sen att de var SUPER REA på dom gjorde ju saken bara ännu bättre

SthlmDG kommer dessa ifrån :)




jaha...

Klev upp rätt tidigt igår morse, fikade goo mackor och kaffe hemma i soffan framför tv och begav oss sen till Stan och fyndlagret:) Där kan man verkligen gå i timmar å bara kika på grejer så de är nästan världens bästa tidsfördriv :)
träffade även malin och jonas där och fick se magen - in real :)

åkte därefter till birsta och inhandlade underkläder till mig själv, grymt skönt med nya "raff-set" i rätt storlek:D

väl hemma igen började förbredelserna till å fara mot 20år x 2 kalas, duscha..sminka mig.. försökte få till en frippa.. de urartade sig och vart super ONÖJD!

missbedömmde (som vanligt när de gäller mig!) tiden tills vi skulle bli upphämtade och fick stressa som fan när Urban ringde och sa att han skulle komma å hämta upp oss om 20 min.. 

På med nyaste klackeskorna (slänger upp bild på dom lite senare) och trampade runt i dom i hallen på plastmattan tills johan i princip skriker rakt ut - CARRO!! VAA FAAN, DU GÖR MÄRKEN I MATTAN!!!
Kollade ner och visst fasen var de så, små prickar över hela plastmattan.. tur den inte såg så mycket ut för världen innan heller.. men lite smått ångest över de fick ja iallafall:P

Tog mig ner för trappen helskinnad med en "klirr-kasse" i vardera näve och ut till Urbans bil. Hämtade upp poosan och begav oss till Victoria och kristoffer för att lämna av "klirrkassarna" och paketen.

Dom hade beställt taxi, så åkte "partybuss" ner på Biteline där dom beställt bord för 10personer. Vi åt supergod pizza och de andran tog stek eller tacobuffé:) var i vilket fall som helst riktigt trevligt där nere:)

Tillbaka upp till vickis å kristoffer efter ett par timmar, hade skit trevligt med sanning och konka spel och så vidare.. tills världens jävla tumult bröt ut! Tur att jag har världens underbaraste vänner.. utom dom vet ja inte vad jag skulle ta mig till <3   


Hmm??


Bild lånad från google..


Insåg imorse - när jag gick igenom garderoben lite.. att jag har en hylla för jeans och mjukisbxor, en för linnen och tshirts, en för alla underkläder och en för RAGGSOCKAR :O

Vaa faan liksom.. visst, jag kan erkänna att jag gärna och ofta har på mig mormors hemstickade tjockstrumper, men har nog inte insett förrens idag hur stor plats dom har i mitt liv.. en hel hylla i garderoben fylld till bredden med olik färgade stickade underverk.


Kan inte få nog,. Super praktiska och dom passar ju till allt :) 

Långa fina vit/gråa med mönster passar perfekt till strumpbyxor, kjol och stövlar.
Kortare modeller i alla jordens färger passar till jeans i både stövlar och låg skor. 
Tossorna (stickade och tovade "innetofflor") super mysig på kalla (och varma) golv!  


Kan nog bara konstatera att Mormor är den bästa!:D 

...och skulle även behöva konstatera att jag nog skulle ta å gå kurs med henne så jag också kan föra "strumptraditionen" vidare..
 

Favoriter

Måste bara tipsa om mina favoriter när de gäller Hem & Hushållsprodukter:





                  


SMEG
ett italienskt företag som har riktigt grymma retro Vitvaror
ca. 19,000kr för kylskåpet och ca 16,000kr för Tvättmaskinen/Tvättställ.

PLUS
+ skitsnygga!!
+ Tvättmaskin/Tvättställ i ett är super bra om man är trångbodd


MINUS
- Frysen på kylskåpet är jätte liten
- Priset.. ganska dyrt, med tanke på att de bara är designen som är special.






            

 


KITCHEN AID
ett över 90 årigt företag som har framförallt hushållsmaskiner i retro stil.






MUMMA!!!

                  

Design

Har suttit och lekt en massa med min blogg design nu på morgonen..

Grejer jag prövat;

  • Prickiga kanter på header, inlägg och menyn
  • Olika typsnitt på texterna
  • Svarta boxar till inläggen (istället för den "hela" inläggssidan)

och iochmed att jag inte är nått proffs på webbdesign, så slutade jag helt enkelt att hålla på.. för dagen.. när jag insåg att jag inte riktigt visste hur jag ville ha de. 

Hoppas att alla kan se mitt nya typsnitt på inläggsrubrikerna och ser vad de står också :) 


Apropå Strumpbyxor..

Träffade en super trevlig kvinna på när jag var ute och letade strumpbyxor idag.. Hon hade varit Burlesque Artist i 10 år och tipsade om en jätte bra sida som hon trodde skull passa mig ;)




Tryck på bilden för att komma till SFQ :)

Dagens Inköp




Unnade mig ett par fin fina strumpbyxor med söm idag när jag var på birsta:) super nöjd, men den modellen jag egentligen ville ha (som har samma häl som dom på bilden) fanns inte hemma just nu.. så då vart det ett par andra "simplare" från TWILFIT :)



Hotrod Pics




Två olika redigeringar av samma bild.. har man tråkigt liv, så man har man..




Helgen 4-6 februari




Hade ju självklart med mig kameran upp till mamma och pappa och passade på att knäppa en bild på våran vackra reijsa när hon stog där ute i snön på kvällen.







Mamma hade massa tulpaner i en vas på köksbordet och jag hittade snabbt en favorit med starka kontaster i rött, vitt, svart och gult.

.......................................................

Idag..




Vaknade skit sent och hela dan var förstörd..


Det är skit dåligt väder.. men..


Vart glad.. började prata med nån annan och vart helt snurrig i huvet av att - jag fattar inte hur person tänker!! men de är väll jag som är dum i huvudet och sårar alla bara. Jaja.


Johan kommer hem om ett tag och då ska man väll göra sig iordning å fara till bibbo & börje.


Hans merca.. en w124, 300E ska ikväll antagligen säljas.. så himla synd för att så hima kär i den bilen.. men går tyvärr inte igenom besiktningen pga. avgas värdena :(


Ikväll ska vi nog ha "tre-kronor-night" whit jessie 'n Niclas och kolla på de sista 4 avsnitten på 3:e trekronor boxen.




Jaja, NU blire fortsatt kaffedrickning och börja spackla mig lite...


Vackert :')

Jag brukar inte vara något stort fan av poesi eller dikter men fasen.. vackert :')


Du som av skönhet och behagen,
En ren himmelsk urbild ger.
Jag såg dig - och från den dagen,
Jag endast dig i världen ser..

J.H Kellgren

 

RSS 2.0